понеделник, 15 април 2013 г.

Коранична строфа над входа на Правния факултет в Харвардския Университет


От: Omar Bihmidine

ИзточникMorocco World News & Muslim Village

Превод: Милена Борисова - Иршад
В един от най-престижните Университети в света - Харвард, поставиха Коранична строфа над входа на Правния факултет.  
Определена от институцията като една от най-великите изрази на справедливост в историята, строфа 135 от Сура ан-Ниса' (Част "Жените") е предназначена за човечеството като най-доброто формулиране и защита в правосъдието. 
О, вярващи, бъдете твърди в справедливостта, свидетели в името на Аллах, дори и срещу вас самите или срещу родителите и най-близките! Дали е богат или беден ­ Аллах е най-достоен за всеки от тях. И не следвайте страстта, за да не се отклоните! И ако изопачите или се откажете [от свидетелстване] ­ сведущ е Аллах за вашите дела.” Сура ан-Ниса' 4: 135
Според Саудитския всекидневник Ajel, Саудитски студент в Харвард публикувал в профила си в Туитър снимка на Кораничната строфа:
“Забелязах надписа с корничната строфа над правния факултет, описвана като един от най-великите изрази на справедливост в историята,” пише Аbdullah Jumma.
Цитатите, свързани с правото, са избрани сред 150 предложения от студенти и преподаватели в Правния факултет. Трите единодушно оценени и показани на входа на Факултета, са думи на Свети Августин, Свещения Коран и Магна Харта.
Според официалната страница на Университета: "Думите на тази стена утвърждават силата и неудържимостта на идеята за справедливост. Те свидетелстват  за големия стремеж на човечеството към честност и достойнство чрез закона. 
Показаното е резултат от сътрудничество между студенти, факултет и служители в Харвардския Правен Факултет. Отразява надеждата, че стремежите и идеалите, отразени тук, ще продължават да вдъхновяват всички, които се борят за справедливи закони".
Университета в Харвард е най-старата институция за висше образование в САЩ, основана в Кембридж, Масачузетс, през 1636г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации