неделя, 14 април 2013 г.

Единственият Мюсюлманин в Гренландия пости 21 часа на ден


ИзточникJAZBABLOG

Превод: Милена Борисова - Иршад
Нуук: Уасам Азакир, ливанец, който живее в страната, заобиколена от айсберги - Гренландия, е единствения Мюсюлманин там - пости дневно по цели 21 часа.  
Гренландия е най-големия остров в света - намира се на границата между Северния Атлантически и Северния Ледовит Океан - провинция на Република Дaния.
Според Arab TV Уасам Азакиир, който живее в Гренландия през последните няколко години. наричан още "Арабския Колумб", е единствения Мюсюлманин, който не друго, но вече е стартирал успешен бизнес в столицата Нуук.
Уасам притежава свой собствен ресторант, в който посреща по 200 посетители всеки ден.
През месец Рамадан, 2012, който се падаше през лятото, е трябвало Уасам да пости по 21 часа на ден и след Ифтар, той имал само по 2 часа до Сухур за следващия ден на пост.
През тези два часа Уасам е трябвало да направи и Салат-ал-Магриб, както и Салат ал-'Иша. Уасам казвам, че за него е голяма гордост да се намира в страна, в която той е единствения Мюсюлманин, който говее и се моли в името на Аллах.
Понякога си мисли да отиде за Рамадан в Ливан, но го спира мисълта, че ако напусне за месец дори Гренландия, в страната няма да има човек, който да се моли и да говее.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации